на живо

"Като дете във видеоигрите винаги избирах Михаел Шумахер"

Аз съм този, който пише собствената си история и почувствах, че е време да започна нова глава, каза Люис Хамилтън

Reuters

"Всеки пилот се чуди какво ще бъде да облече червения костюм. Като дете във видеоигрите винаги избирах Михаел Шумахер.

Отиваш на Гран при на Италия и виждаш червеното море от феновете на Ферари, можеш само да се възхитиш от това", коментира седемкратният световен шампион Люис Хамилтън.

Снимка: Reuters

Британецът за първи път говори пред медиите за трансфера си. Той обясни, че е виждал бъдещето си в Мерцедес, но след това се е появила възможност да отиде във Ферари. През август пилотът подписа нов договор със "сребърните стрели" до 2025 г., но реши да се възползва от клауза в него, позволяваща да го прекрати след един сезон, което ще му позволи да си тръгне в края на 2024.

Той посочи, че това е най-трудното решение, което е трябвало да вземе в кариерата си, тъй като е свързан с Мерцедес от 26 години.

"Те ме подкрепиха и заедно преминахме през едно невероятно приключение, което беляза историята на този спорт, с което съм много горд. Но в крайна сметка аз съм този, който пише собствената си история и почувствах, че е време да започна нова глава", каза Хамилтън.

Снимка: Reuters

Пилотът, който записа рекордните 103 победи и спечели шест от седемте титли с тима от Бракли, посочи, че неговата глава в този отбор все още не е приключила.

"Все още съм 100% фокусиран върху това да донеса резултати на Мерцедес тази година и да завърша на високо ниво", каза британският пилот.

Новият сезон във Формула 1 започва с Гран при на Бахрейн на 2 март.