на живо

Копривленски пред bTV: Мечтаната титла е много близо

Гледайте мача тази вечер по RING и на сайта btvsport.bg

Единственият българин в най-престижната верига по кикбокс - Стоян Копривленски, се завръща на ринга за нов вълнуващ сблъсък.

Тази вечер той се изправя срещу Герик Биле от Франция. Бойната галавечер започва в 21 часа, а срещата на българина се очаква около 20 минути по-късно. Двубоя можете да гледате пряко по RING и онлайн на btvsport.bg.

"Доста спокоен се чувствам. Понеже знам, че съм подготвен изключително добре. Имах 3 месеца за подготовка, за които тренирахме целенасочено за този противник. Мисля, че няма някакво превъзбуждане, някакво особено вълнение, което просто при мен това е плюсът. Когато съм спокоен, тогава се бия най-добре", каза Копривленски в интервю за bTV часове преди мача.

Снимка: Instagram

Кикбоксьорът се завръща на ринга след 10-месечна пауза. Той обаче смята, че това не превръща противника му във фаворит: "Не мисля, че е някакво предимство. Аз също можех да направя няколко мача извън веригата. Успях да поддържам този ритъм – да имам мачове, да свалям килограми, да направя няколко нокаута."

"Чувствам, че нещата са наистина много близо до това да се изправя за титла – така мечтаната титла. Това ми дава допълнителна мотивация, но е нещо, което да ме кара, за да бъда по-превъзбуден или да ме кара да преигравам, да прегорявам. Просто оставам спокоен и мисля за този мач."

"От Glory вече го обявиха, че победителят от нашия мач ще се изправи за титлата на 8 октомври. Това на 100% ще стане", обяви Копривленски.

Отново плътно до него и в 10-ата му среща във веригата GLORY ще бъде именитият треньор Майк Пасение, а родният кикбоксьор оприличава уменията на своя наставник с тези… на Жозе Моуриньо.

"Аз съм фен на "Манчестър Юнайтед". Бих казал, че Жозе Моуриньо е добър треньор. Майк е страхотен психолог, което е важно за треньорската дейност."

"Не съм толкова запознат с футбола, но бих го сравнил с някой треньор, който би ги мотивирал не само по време на мача, но и по време на подготовката. Да повярват в себе си и своите възможности", каза още той.

Гледайте цялото интервю във видеото.