на живо

Костомаров изпаднал в нервна криза заради ампутацията на краката

Олимпийсккият шампион най-вероятно страда от синдром на Рейно

46-годишният олимпийски шампион по фигурно пързаляне Роман Костомаров, на когото миналия месец бяха ампутирани двата крака, вече е събуден от медикаментозната кома, но е получил нервен срив, когато е научил какво е било решението на лекарите за оцеляването му.

Руснакът, който е в болница от 10 януари, е имал ужасен нервен срив в болничното си легло, след като разбрал, че лекарите са ампутирали и двата му крака, пише пресата.

Източници, близки до семейството, цитирани от вестник La Republica, разкриват, че след като се събудил от изкуствената кома, предизвикана от лекарите, Костомаров избухнал пред съпругата си - бившата фигуристка Оксана Домнина: „Не ме чуваш и не ме разбираш. "

Той е олимпийски шампион в танцовите двойки заедно с Татяна Навка от зимните олимпийски игри в Торино през 2006 г.

Лекарите са ампутирали и три от пръстите на ръцете на фигуриста, я ако не бъде овладян новият сепсис, ще не наложи нова интервенция.

Медиците са на мнение, че емоционалният срив е често срещано явление при пациенти в реанимация, особено след няколко операции, какъвто е случаят с него.

При него вече е изпратен клиничен психолог.

"В стаята му има диня, фанта, кола... Прилича на хотел", каза източник на PROZVEZD.INFO. "Роднини вече отиват да го возят на количка из отделението".

Според спешния лекар Андрей Звонков, Роман най-вероятно страда от синдром на Рейно (бел. ред. - съдови проблеми, които са придружени от изтръпване и болка). "Доколкото разбирам, отново е имало проблем със сепсис. Лявата му ръка става синя. Не препоръчвам да чакате чудеса. Най-често в този случай хората остават без ръце до лакътя и крака до коляното", цитира думите на Звонков "Новосибирск онлайн".