на живо

Украинска шампионка: Летя за Дубай, а за вас ще има още от Русия (ВИДЕО)

Алсу Алейникова с шокиращи изявления за родината и сънародниците си

Украинска шампионка: Летя за Дубай, а за вас ще има още от Русия (ВИДЕО)

Украинската шампионка по гребане Алсу Алейникова забърка колосален скандал в своята родина. Тя публикува видео, в което отправя тежки обиди към сънародниците си и нарича жителите на родния си град Днипро "просяци, които ядат само мас и колбаси." Освен това 22-годишната Алейникова нарича земята на Украйна "празно място" и пожелава на Днипро още удари от руски ракети. 

"Утре сигурно ще летя за Дубай. Там ще пия кокосово мляко, ще пазарувам по моловете и ще си изкарам страхотно, докато вие ще продължавате да сте във война и да се криете по мазетата си - казва тя в Instagram. - Това е просто едно празно място и вие не правите нищо да разрешите проблема.

Трайте си тихичко. За вас ще има още от Русия, а когато се събудите, ще трябва пак да си бършете на*****те задници. Може да съм в Дубай, а може и в Миконос. Ще се возя на Ламборгини или на Ягуар, а вие ще си стоите по бомбоубежищата, без да правите нищо."

На този етап не е ясно какво е провокирало Алейникова. тя е дъщеря на олимпийската вицешампионка в гребането (четворка скул) от игрите в Атланта през 1996 г. Дина Мифтакутдинова. Мифтакутдинова е и част от местния парламент на Днипро от партията на президента Володимир Зеленски. Интересното е, че след началото на руската инвазия в Украйна Алейникова е пускала редица публикации в социалните мрежи в подкрепа на собствената си страна.

Потребители в социалните мрежи веднага я атакуваха. Според някои от тях спортистката вече е напуснала Украйна. Обидите към нея бяха доста сериозни и толкова много, че Алейникова дори закри профила си в Instagram.