на живо

Любовна драма с простреляния биатлонист Краси Анев

Красива военна е замесена в екшъна

 

Красива военна е замесена в екшъна със звездата в българския биатлон Красимир Анев, пише вестник "Телеграф", позовавайки се на източници, близки до разследването. Това е и една от причините по случая да работи военно-окръжна прокуратура.

Самият спортист също е част от българската армия. От началото на 2021 г. той е назначен за инструктор по физическа подготовка към Военновъздушните сили (ВВС). Европейският шампион на 20 км в индивидуално от Раубичи (Блрс) през 2019 г. е стабилизиран след операция във ВMA.

Снимка: Getty Images

Анев е поставен в медикаментозна кома, а куршумът е засегнал долната част на белия му дроб. От МВР първоначално обявиха, че 36-годишният самоковец е бил открит да агонизира край язовир „Дренов дол“, близо до Кюстендил, вечерта на 1 ноември. Инцидентът е станал около 19.00 ч. в сряда. Той е бил откаран първо в болницата в Кюстендил, а след това - преместен в София.

Снимка: Reuters

Сигналът за инцидента е подаден от жена, с която бившият национал е имал любовни отношения до средата на лятото. Те се запознали в армията, но тя била преместена от Самоков в Кюстендил. Това довело до разочарование от страна на биатлониста и към някои от командирите в службата му, за което той споделял с близки.

Именно към въпросната дама тръгнал пострадалият в сряда. Към района около мястото, където той е пострадал, често се отправят и двойки за усамотение.

Една от версиите, по които работят разследващите, е, че Анев е опитал да се самоубие със законно притежавания пистолет, но по някаква причина изстрелът е бил отклонен и той не е пострадал смъртоносно. Не е изключено да е имало и спречкване, при което изстрелът да е произведен случайно.

Към любовната драма на Анев насочва и последната публикация в профила му във Facebook. Той е споделил на стената си нова профилна снимка на свой приятел с цитат на Павел Вежинов: "Всяко предателство започва с доверие". Коментарът на Анев е "Абсолютна истина".