на живо

Мацки и пачки: Да си двойник на спортна звезда

Животът на служител в автомивка се преобърна благодарение на Люк Литлър

Какво е усещането да си двойник на спортна звезда? Мнение от първа ръка има едно момче в Англия, на което никой не би обърнал внимание само допреди няколко седмици.

Животът на служителя в автомивка Алекс Съмнър поема в съвсем нова посока след сензационния поход на Люк Литлър на световното първенство по дартс. 16-годишният нов любимец на нацията стигна до сребърния медал на шампионата, а популярността му не само на Острова скочи до небето.

Макар че е с 9 години по-възрастен, Алекс има впечатляваща прилика с Литлър. той незабавно се възползва, като се регистрира в агенция за двойници.

"Откакто Люк влезе в заглавията миналия месец, получих десетки съобщения. Приятелите ме убеждаваха, че много приличам на него. Аз самият не го виждам толкова много – освен че също тежа повечко килограми", споделя Съмнър.

Ползите идват незабавно. "В момента съм доста необвързан. Сега вече жените проявяват интерес към мен. Освен това започнах да изкарвам и пари. Хората започнаха да ме спират на улицата. Никога не съм бил толкова популярен. В момента има истерия към големите момчета и това е благодарение на Люк."

Литлър - страстен почитател на дюнерите и пиците - е най-младият състезател, стигнал до финала на световното първенство по дартс. Това му осигури чек за 200 000 паунда.

"Аз съм на 25, така че приликата е само физическа. Най-хубавото е, че сега не се налага да отслабвам за лятото. Анулирах картата си във фитнеса. Сега смятам да подобря уменията си в дартса", споделя Алекс.

Подобно на повечето си сънародници, той не е чувал за Люк до съвсем скоро. "През декември приятел ми изпрати негова снимки и написа "Ти си Люк Литлър".

Когато агенцията Lookalikes започва да издирва двойници на тийнейджъра, Съмнър е залят от призиви да се запише. "Поне 50 души ме тагнаха, така че просто го направих."

Шефът на агенцията Анди Хармър обяснява, че Алекс вече получава ангажименти за промоционални събития и откривания на пъбове и магазини. Двойниците печелят хонорари в размер на стотици паунди, като ангажиментите им могат да включват дори появата във филми.