на живо

Малката Тереза Маринова тръгна по стъпките на голямата

Да носиш това име е голяма отговорност, убедена е седмокласничката от Враца

Мнозина смятат, че името на човек има силата да предопределя жизнения му път. Това твърдение добива логика, когато се запознаeте с Тереза Маринова.

Не с олимпийската шампионка в тройния скок от Сидни 2000, а със седмокласничка от Враца. Тя носи името си с гордост, тренира лека атлетика и има мечта – да повтори успеха на голямата Тереза, стъпвайки на олимпийския връх.

„Да носиш това име е голяма привилегия. Имам голям хъс за победа и винаги се боря, за да постигам целите си“, казва малката Тереза.

Тя бързо осъзнава отговорността, идваща с името ѝ. Започва да тренира още по-усилено, след което сбъдва друга мечта – да се запознае с голямата Тереза.

„Много исках да се срещна с нея. Когато това се случи, станах още по-мотивирана. Заради Тереза продължавам да тренирам с още по-голяма амбиция и искам да продължавам напред“, откровена е Маринова.

Снимка: Getty Images

Какво каза голямата Тереза на малката в специално видео, в коя дисциплина седмокласничката ще атакува медалите и как е успяла да претърпи пълна промяна, благодарение на леката атлетика, вижте във видеото.