на живо

Мама Росела: След инцидента с Шуми светът ми се срина

Мечтая един ден отново да му приготвя любимото му ястие

Мама Росела: След инцидента с Шуми светът ми се срина

Росела Джанини е не просто любимата готвачка на Михаел Шумахер. Дамата е популярна като Италианската майка на седемкратния шампион във Формула 1. А между двамата съществува специална връзка.

Мама Росела притежава и управлява ресторант "Монтана", разположен само на две минути с кола от фабриката на Ферари в Маранело. Именно със скудерията Михаел спечели пет от титлите си. Той прекарваше голяма част от времето си в тренировки на пистата Фиорано. А след края на работния ден неизбежно посещаваше "Монтана", за да се наслади на гозбите на Джанини.

С годините двамата изграждат близки отношения. А Росела никога няма да забрави датата 14 февруари 1996 г. Деня, в който Шуми за първи път прекрачва прага на нейния ресторант.

Любимото ястие на Михаел се нарича Tagliatelle Al Ragu - класическо болонезе. Облизвал си пръстите и със спагети, приготвени с чесън и зехтин.

Мама Росела често се връща към спомените си с Шумахер, а очите й се пълнят със сълзи. Тя вече 10 години напразно очаква с надежда добри новини за състоянието на германеца, който претърпя тежък инцидент по време на ски почивка във Франция.

"Тогава бях на ваканция и чух новината по телевизията. Щом се разбра колко сериозно е положението, светът ми се срина. Не мога да повярвам, че мина толкова време. Успях донякъде да приема нещата. Вече не страдам, а помня красивите моменти", споделя италианката пред "Билд".

Тя не крие голямата си мечта - един ден Михаел отново да отвори вратата на нейния ресторант, а тя да му приготви Tagliatelle Al Ragu. "Не искам да се натрапвам. Ситуацията е достатъчно тежка за неговото семейство. Понякога питам хората от Ферари, но без да досаждам. Всеки ден поглеждам към вратата и се надявам да го видя там."

На 29 декември ще се навършат точно 10 години от фаталното падане. Съпругата му Корина не допуска изтичането на каквато и да е информация за неговото състояние. До Шумахер имат достъп само медицински лица и най-близките му.