на живо

Михаела Маевска: Целта е олимпийска квота

"Подиум тренировката беше важна, защото момичетата са дебютантки"

Михаела Маевска: Целта е олимпийска квота

Целта пред ансамбъла по художествена гимнастика е квота за Олимпийските игри в Париж през 2024 г., но тя не тежи на момичетата, въпреки че предстоящото световно първенство в София ще бъде дебютно за тях на голям форум. Това заяви помощник-треньорът Михаела Маевска след днешната подиум тренировка.

"Тази подиум тренировка беше много важна за момичетата, защото са дебютантки на голямо състезание. Успяха да се мобилизират и да си представят съчетанията по доста добър начин. Надяваме се в многобоя да се представят още по-добре и, с подкрепата, би трябвало да са още по-спокойни."

Снимка: Lap.bg

"Тренираме за това във всяко едно състезание да се изграждат опит, да бъдат спокойни. Ще им предавам спокойствие, друго не им е нужно. Вече доста голям опит събрах. С Весела Димитрова успяхме да постигнем мечтата на художествената гимнастика – олимпийски медал. Вече сме достатъчно добре запознати една с друга и успяваме да овладеем всяка една ситуация."

"Момичетата нямат сериозни контузии, всяка си има някакви болежки, но те са временни. Въпреки това, че Беларус и Русия ги няма, конкуренцията не е никак слаба. Има много силни отбори. Всичко ще - който издържи психически и на двете съчетания – особено второто ленти и топки, защото от него зависи кой ще вземе медала."

Снимка: Lap.bg

"Искаме да вземем сега квотата за Олимпиадата, но мисля, че това не им тежи на момичетата. Те знаят, че искаме да си изиграят съчетанията, така както ги тренират всеки ден. Все още не сме направили разбор, но Илиана Раева каза, че е доволна."

"Ако трябва да съм честна, още откакто бях състезател, ми казаха да не гледам конкуренцията и не съм гледала. Ако имахме още малко време, щяхме да напреднем още повече, но в крайна сметка каквото ме изработили, това ще покажем.", коментира още Маевска.