на живо

Кирил Милов: Готов съм за най-сладкото - олимпийски медал

Сребърният медалист от световното първенство гостува в предаването "Тази сутрин"

Кирил Милов е леко разочарован, че се прибра в България със сребърен, а не златен медал от световното първенство по борба в Белград. Той обаче е категоричен, това само ще го мотивира още повече, за да тренира по-усърдно и да спечели "най-сладкото - олимпийски медал".

На финала в кат. до 97 кг на класическия стил, Милов загуби от стария си познайник Артур Алексанян: "Знам, че мога да го постигна това нещо, тренирам много усилено, но тактиката ми не сработи. Познаваме се добре, защото много пъти сме тренирали заедно. Една лека разконцентрация и той успя да ме превърти два пъти, а това му донесе аванс от пет точки", разказа родният борец в студиото на "Тази сутрин" по bTV.

Снимка: bul-wrestling.org

"Радвам се, че взех медал, но не се радвам, че не е златен. Ще продължа да се трудя."

Дни преди световното първенство Милов е загубил баща си. "Странични фактори винаги има, реалният живот е такъв, няма как всичко да е цветя и рози. Той беше един от най-големите ми фенове. Сигурен съм, че той ме гледа отгоре."

Снимка: bul-wrestling.org

"Събрах се, достатъчно съм тренирал. Тръгнах за титла, но този път не успях", продължи Милов и добави, че вече е силен и уверен, за да вземе медал в Париж.

Вижте повече във видеото.