на живо

Христова пред bTV: Повярвах повече на моя треньор, отколкото на мен (ВИДЕО)

Ако не беше мечтата за олимпиадата в Париж, след игрите в Токио щях да се откажа, отбеляза българката

Христова пред bTV: Повярвах повече на моя треньор, отколкото на мен (ВИДЕО)

Мими Христова се окичи със златото на европейското първенство по борба в Загреб. Българката надделя над Ирина Рингачи от Молдова със 7:4 точки в категория до 65 килограма.

Спорът за златото се оказа доста оспорван, тъй като до последната минута резултатът бе 4:4, но нашето момиче успя да пребори молдовката.

Двукратната европейска шампионка говори специално пред bTV, където не сдържа емоциите си. Тя призна, че мечтата за титла от олимпийските игри в Париж 2024 все още е жива.

Ако трябва да съм честна, повярвах повече на моя треньор (б.а.-Петър Касабов), отколкото на мен. Повярвах му на 100% и успях да спечеля.

След като чух за последно химна на европейското през 2020 година, след това имах няколко медала, но и доста травми, и възстановяване. Ние, спортистите, не сме нищо по-особено от останалите. Също си имаме лични проблеми. Когато пак се качиш на европейския връх през всичко, което знаеш, че си минал ти и твоите близки, има една емоция, която никой не може да я прикрие“, заяви емоционалната Христова.

Ако не беше мечтата за олимпиадата в Париж, след игрите в Токио щях да се откажа. Тази мечта е жива още от момента, в който загубих в Токио“, завърши тя.

Така Христова прибави втора титла от шампионат на Стария континент след тази в Рим през 2020 година, когато отново триумфира в същата категория. 29-годишната българка има и сребро от европейското първенство в Каспийск, Русия през 2018 г., както и бронз от шампионата в Рига през 2016 г., като и двете отличия са съответно до 59 и 58 килограма.