live

Министър Василев: Комплекс "Септември" е завладян

Трето лице отдава под наем имотите, без да има правни основания за това

Lap.bg

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев публикува поредно видео за състоянието на инфраструктурата у нас. В новия епизод той алармира за предполагаеми нарушения на комплекс "Септември" в столичния квартал "Красна поляна", а негов събеседник е общинският съветник Борис Бонев.

"В продължение на нашата видеопоредица за състоянието на спортна инфраструктура и извършваните безобразия, днес ви показваме тъжния епизод със заглавие комплекс "Септември", посочва Василев в текста към своята публикация във Фейсбук.

"30 години държавна забрава са довели базата почти до унищожение, а три години престъпна безстопанственост от страна на Красен Кралев са направили възможно съществуването на престъпници, които събират наеми и ползват база на ММС като своя, отдават я на клубове, спортисти и събират огромни суми, които не им се следват.

През последните три години, откакто комплексът е на министерството, не е постъпила нито стотинка. Чрез действия и бездействия е нанесена имуществена вреда на държавата в особено големи размери.

От съвместната ни обиколка с Борис Бонев стана ясно, че министерството плаща данъците на имотите, такса смет, охранява имотите, а трето лице ги отдава под наем без да има правни основания за това.

Ще сезираме компетентните органи за този ужасяващ случай."

В предишни свои публикации Радостин Василев направи разкрития за комплекс "Червено знаме" и Зимния дворец.