на живо

ММА звезда: Извънземни експериментираха с баба и дядо

За мен това не е мит, а факт, категорична е непобедимата Анджела Хил

ММА звездата Анджела Хил, която проби до UFC, далеч не е първият известен член на своето семейство. 38-годишната американка има вече 29 победи и нито една загуба в кариерата си. А последната й жертва от събота вечер е Денис Гомес.

Извън октагона, голямата страст на Анджела са... НЛО. И това не е никак случайно - нейните баба и дядо твърдят, че са били отвлечени от извънземни.

Барни и Бети са обикновени туристи, които се прибират от ваканция на Ниагарския водопад през 1961 г. Тогава животът им се преобръща с краката нагоре.

Двамата разказват, че са похитени на път за дома си в Ню Хемпшир. С ужас забелязали летяща чиния да кръжи над пътя. Събудили се три часа по-късно без никакъв спомен от случилото се.

По-късно се подложили на хипноза и обяснили пред слисания психиатър, че са били отведени на летящата чиния, където се редували в стая за прегледи. Извънземните ги съблекли и взели проби от косата, кожата и ноктите им. Освен това ровили със сонди в главите, ръцете, краката и гръбначния стълб.

В нашето семейство тази история не е мит, а факт - разказва Хил пред BBC Sport. "Знаем, че нещо се е случило, дори и да не е точно това, което се разказва днес. Баба и дядо са били отвлечени и не помнеха какво се е случило, но започнаха да сънуват кошмари."

След като Барни и Бети споделят разказа си с месиите, това се превръща в една от най-известните истории за отвличания в историята на САЩ. Тя дори е адаптирана в бестселъра от 1966 г. "Прекъснатото пътуване" и е филмирана под заглавието "Инцидентът с НЛО" през 1975 г.

Ролята на Барни се изпълнява от Джеймс Ърл Джоунс, който по-късно участва в "Цар Лъв" и озвучава героя от "Междузвездни войни" Дарт Вейдър. Актрисата от "Бони и Клайд" Естел Парсънс се превъплъщава в Бети.

"Определено смятам, че сред звездите има живот. Все още знаем толкова малко. И всеки такъв разказ е удар по егото на човечеството. Дали сме били в контакт - този въпрос подлежи на дебат. Но на тази планета се случват много неща, които не разбираме", категорична е Анджела.

Барни си отива от този свят през 1969 г., а Бети - през 2004 г. Поради ранната смърт на дядо й на 46-годишна възраст, той не стана толкова известен, колкото съпругата му. Бети участва в документални филми и конгреси за НЛО.