на живо

НА ЖИВО: Грациите отново у дома след фурора в Баку

Българските гимнастички се прибират с 11 медала от Европейската купа

Националният отбор на България по художествена гимнастика се прибира у дома след фурора, който направи в дебютното издание на Европейската купа. 

В Баку (Азербайджан) грациите спечелиха 11 медала - 5 златни, 2 сребърни и 4 бронзови.

Стилияна Николова стана шампионка в първите в историята "крос битки" за многобоя, а след това добави още един златен медал в единствения си финал - на бухалки.

С три отличия се поздрави другата българка Боряна Калейн. Тя остана на крачка от почетната стълбичка, завършвайки на четвърта позиция. После обаче се реваншира, спечелвайки два златни медала във финалите на топка и на лента и сребърен медал на финала на обръч.

Ансамбъл жени в състав Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева триумфира на финала на три ленти и две топки. Възпитаничките на Весела Димитрова и Ясена Стойнева грабнаха и бронз на пет обръча. 

Четири медала за България спечелиха девойките Дара Малинова и Магдалена Вълкова. Възпитаничката на Райна Тошева, Малинова взе два бронза на обръч и на бухалки и записа седмо място на финала на лента. Магдалена Вълкова показа стабилна игра и заслужено се окичи с бронз на топка. Грациите спечелиха и сребърен медал в отборната надпревара.