на живо

Над 300 деца стартират в четвъртото издание на Darko Team Baby Cup

В "Асикс Арена" на 26 ноември, началото е в 10:30 ч.

 

Над 300 деца ще стартират в четвъртото издание на турнира по лека атлетика Darko Team Baby Cup. Надпреварата в "Асикс Арена" ще се състои на 26 ноември от 10:30 часа.

Състезанието е за млади атлети на възраст от 4 до 13 години и има амбицията да събере най-бързите деца от цяла България.

Darko Team Baby Cup е с различен формат като обединява детска атлетика и истинска спринтьорска надпревара на 50 метра и 60 метра.

Всички таланти ще загряват заедно – това ще допринесе за по-малко стрес от самото състезание при децата и ще помогне на треньорите и на родителите да бъдат по-спокойни и да се насладят на съревнованието.

На старт са поканени всички – независимо дали членуват в спортен клуб, имат опит в тренировките, или искат да направят първите си стъпки в атлетиката по време на турнира.

Талисман на състезанието в осата Дарко, която ще се снима и ще подкрепи всички деца.

Darko Team Baby Cup се провежда на най-големите съоръжения за лека атлетика в България. През пролетта на стадион "Васил Левски" и през есента в "Асикс Арена".

В последното издание на турнира през април стартираха над 450 деца.

В неделя атлетите ще бъдат разпределени в десет възрастови групи и ще премерят сили в спринтовете на 50 метра и 60 метра, а организаторите от школата Darko Team ще осигурят дизайнерски медали за всички завършили като знак на уважение за положените усилия.

Всички участници ще получат стартови номера и медал за участие, а най-бързите във всяка възрастова група ще бъдат наградени с отличия от Darko Team.

Записването продължава в сайта на състезанието: http://babycup.darkoteam.com/