на живо

Наградиха медалистите ни от европейския олимпийски фестивал

Българските таланти се прибраха от Италия с 3 отличия

Българският олимпийски комитет награди медалистите от зимния европейски младежки олимпийски фестивал в Италия.

Младите таланти получиха своите награди от президента на БОК Стефка Костадинова. На церемонията присъства и президентът на Българска федерация ски - Цеко Минев.

Снимка: Lap.bg

На завършилия през уикенда олимпийски фестивал младите български състезатели спечелиха три медала - два сребърни и един бронзов, всички в сноуборда. Това е най-доброто постижение от създаването на зимния Европейски младежки олимпийски фестивал, началото на който е поставено в Аоста през 1993 г.

Петър Гергьовски спечели сребро в паралелния гигантски слалом, Андреа Коцинова и Тервел Замфиров - сребро в отборния гигантски слалом и бронз за Андреа Коцинова и Иван Иванов в отборния бордъркрос. Талантите получиха "Златна значка от БОК".

Медал "Спортът за един мирен свят" заслужиха треньорите Анатоли Замфиров и Сотир Марков, а изтъкнатият специалист Виктор Жеков беше награден с отличие "За олимпийски заслуги".

Снимка: Lap.bg

"Искам да благодаря на младите и талантливи български спортисти, които ни зарадваха с отличните си класирания и медали в изключително силна конкуренция по време на олимпийския фестивал. В Италия спечелихме рекордните за нас три отличия. БОК от години подкрепя развитието на бъдещите ни спортни звезди с организацията на олимпийските фестивали у нас, днешните ни медалисти са преминали през тези национални надпревари и сега вече се състезават успешно в световния елит", каза президентът на БОК Стефка Костадинова.

"Българска федерация по ски се гордее с младите сноубордисти, които се представиха отлично на фестивала в Италия. Благодарност към тях и техните треньори за това, което са постигнали. Вярвам, че сред четиримата ни медалисти са бъдещите Александра Жекова и Радослав Янков, бъдещите звезди на световния спорт", заяви Цеко Минев, член на Изпълкома на Международната федерация по ски и президент на БФ Ски.