на живо

Наш маратонец се надбягвал с прасе

Шабан Мустафа работи в Община Сунгурларе

"Има какво да се постига все още. Най-голямата ми мечта бе да спечеля Софийския маратон. Направих го през 2012. Аз съм последният българин с титлата, оттогава само африканци са №1", разказва в предаването "Тази събота" маратонецът Шабан Мустафа, който работи в Община Сунгурларе.

Световните медии го определят като феномен, награждаван е на 3 континента, пробягал е стотици трасета. "Маратонът се бяга с главата, не с краката", споделя 45-годишният атлет. Тази година той отново се представи най-добре от българите на маратона в София, завършвайки седми с време от 2:34:30 часа.

Пред колегата Станчо Станчев един от най-изтъкнатите ни бегачи на дълги разстояния разказва как се е надбягвал с... прасе. "Излязох на 5-6 км извън селото, в гората. Слънцето залязваше и изведнъж пред мен изкачат няколко малки прасенца. А след тях и голямата им майка. Направих обратен и газ по нанадолнището. Гони ме 50-60 метра, но се отказа.. , слънцето залезе. Малки прасенца, голяма майка срещу мен. Обърнах надолу, гони ме 50-60 метра", разказва Шабан.

И какво още - вижте във видеото.