на живо

Небето е лимит! Карлос Насар с 3 световни рекорда в Русе (ВИДЕО)

Чакам с нетърпение олимпиадата, надъхан е суперталантът ни в тежката атлетика

Lap.bg
 

Карлос Насар, който ще преследва първа олимпийска титла на Игрите в Париж след месец, подобри три световни рекорда и спечели три златни медала на държавното лично първенство по вдигане на тежести в Русе.

В надпреварата в кат. до 89 кг 20-годишният талант от Червен бряг изхвърли 183 килограма, като по този начин вдигна с килограм повече от върховото постижение в движението на Йеисон Лопес от април тази година.

В изтласкването суперталантът ни се справи с 225 килограма, с 2 килограма повече от собственото си върхово постижение от декември миналата година.

Снимка: Lap.bg

Той дори опита 230 килограма, но не успя. С тези резултати той подобри и върховото постижение в двубоя - 408 килограма, с цели 12 повече от световния рекорд на китаеца Ли Дайин от май миналата година.

Те обаче няма да бъде признати, тъй като за рекорди във вдигането на тежести се зачитат постиженията само олимпийски игри, световни и континентални първенства, както и Световна купа.

"Намирам се в най-добрата си форма и чакам с нетърпение олимпиадата. Да съм жив и здрав и Бог да е с мен, ще направя всичко възможно да повторя тези резултати и там", каза Насар.

Снимка: Instagram

"Ако запази тази форма, трябва да стане чудо, за да не стане първи", добави старши треньорът на националния отбор по вдигане на тежести Иван Иванов.

Утре на подиума в Русе ще се качат и другите ни двама представители във вдигането на тежести в Париж 2024 Иван Димов и Божидар Андреев.