на живо

Невяна Владинова: Стилияна и ансамбълът устояха на напрежението!

България се заяви като една от най-силните държави в Европа и света, каза вицепрезидентът на БФХГ след триумфа в многобоя на европейското първенство

Невяна Владинова: Стилияна и ансамбълът устояха на напрежението!
 

България триумфира на европейското първенство по художествена гимнастика! За 1 ден в Будапеща се чу три пъти "Мила родино"!

Стилияна Николова и ансамбълът в състав Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева спечелиха златни медали в многобоя, а отличното представяне донесе и отборна титла на България.

"Беше изключително силен ден за българската художествена гимнастика. Всичките момичета играха страхотно и се пребориха за трите златни медала, но най-хубавото е, че и Стилияна, и ансамбълът бяха подложени на голямо напрежение и те устояха!", заяви пред bTV вицепрезидентът на Българската федерация по художествена гимнастика Невяна Владинова.

"Стилияна беше в група, в която знаеше какво са направили най-силните претендентки, знаеше, че трябва да си изиграе съчетанията, за да стане първа. Ансамбълът игра с последен номер и успяха да бъдат бетон!", добави тя.

Снимка: Анна Недкова, БФХГ

Триумфът на гимнастичките идва 2 месеца преди старта на олимпийските игри.

"Винаги се целим към златните медали. Работим за тях и се радвам, че го постигнахме. За втора година ни се случва. България определено се заявява като една от най-силните държави в Европа и света! Много е важно за увереността на момичетата да знаят, че наистина могат и да видят, че, когато играят, получават това, което заслужават", категорична е Владинова.

За ансамбъла с треньор Весела Димитрова, отличието е доста важно, тъй като в някои от последните си изигравания на важни турнири момичетата показаха колебания.