на живо

Ники Иванов пред bTV: Трябва да има повече такива празници (ВИДЕО)

Не е задължително всички деца, които спортуват, да станат професионалисти, но ще организирани и по-лесно да понасят пораженията

Ники Иванов пред bTV: Трябва да има повече такива празници (ВИДЕО)
 

Бившият капитан на мъжкия ни национален волейболен отбор Николай Иванов призова за повече спортни празници, по подобие на "Добрият пример: #спортувам", по случай Деня на българския спорт.

"От изключително важно значение е младите хора да се занимават със спорт. За да бъдат здрави и да им бъде подреден денят. Спортът дава качества, които ще им бъдат полезни и в бъдеще.

Не е задължително всички деца, които спортуват, да станат професионалисти. Но ще бъдат дисциплинирани, организирани, ще могат да работят в екип, ще могат по-лесно да понасят пораженията.

Определено мога да кажа, че плюсовете са страшно много.

Отборният спорт е пример, че трябва да се подтисне егото, за да се постигне някакъв резултат. Това е едно от нещата, на които учи волейболът.

Трябва да бъде по-регулярно, една дата определено не е достатъчна. За я чакаме и да правим подобни неща само на нея. Просто трябва да са по-чести тези срещи. На три месеца, или всеки месец", допълни легендарният плеймейкър.

Цялото интервю - във видеото.