на живо

"Никога няма да разберете истината за Шумахер"

Адвокат на семейството: Разбирам разочарованието на феновете, но...

Истинското състояние на Михаел Шумахер никога няма да бъде достъпно за обществото. Това обяви бившият адвокат на семейството Феликс Дам.

Седемкратният шампион във Формула 1 претърпя ужасяващ инцидент, докато кара ски във Франция преди повече от десетилетие. Той получи тежка черепно-мозъчна травма и оттогава се намира под медицински грижи в семейния дом в Швейцария.

"Близките на Михаел нямат планове да разкриват подробности около неговото състояние", категоричен е Дам, който е медиен консултант на Шумахер от 2008 г. В интервю за Legal Tribune Online той подчерта, че става дума за защита на поверителността.

"Разбира се, често обсъждаме този въпрос. Така че също обмисляхме дали окончателният доклад за здравословното състояние на Михаел да бъде публично оповестен. Но това просто нямаше да бъде краят - този доклад постоянно се актуализира. Медиите щяха да питат отново и отново, да настояват за нова информация."

Дам си дава сметка, че милиони фенове на Шумахер са разстроени заради липсата на информация за своя герой. "Вярвам обаче, че повечето ще се справят добре с това обстоятелство. Хората уважават факта, че поверителността е необходима в тази ситуация."