на живо

Никола Цолов пред bTV: Ако остана във Формула 3, ще се боря за титлата (ВИДЕО)

Пилотът и Ергенът Виктор Стоянов се пускат в състезание за издръжливост

Никола Цолов пред bTV: Ако остана във Формула 3, ще се боря за титлата (ВИДЕО)

Място на подиума е целта пред Никола Цолов за следващия сезон във Формула 3. До средата на ноември ще бъде потвърдено дали българският пилот остава в надпреварата.

Българският пилот завърши първия си сезон във Ф3, като надпреварите от тази серия се провеждат в уикендите на Формула 1 и са едно от най-важните стъпала към елитната категория.

Той приключи сезона на 22-ро място с 6 точки, записвайки две влизания в Топ 10 в последните състезания.

"Беше трудно. Мисля, че се справих добре, особено в края на годината. Започнах да напредвам. Бях първи от отбора в последните три кръга, Топ 10 в квалификацията. Това е доста добър знак за догодина. Ако остана, със сигурност целта е да се боря за титлата. За момента изглежда, че ще остана. Последните неща се решават, скоро ще имам информация", каза Цолов пред bTV.

През миналия уикенд Цолов взе участие в двете състезания от петия кръг на Еврокупа-3 на испанската писта "Херес".

Той получи покана да кара за тима GRS и осигури на отбора най-добрите резултати на отбора за сезон 2023. Цолов записа две втори места, спечели и двете квалификации и записа най-бързите обиколки и в двете надпревари.

А докато чака потвърждение, че продължава във Формула 3, Цолов ще участва в 24-часова надпревара за издръжливост, в която също ще се включат тенисистът Александър Лазаров, Мартин Чой, Ергенът Виктор Стоянов и др.