на живо

Новият спортен министър: Ще работим за спокойствие

Георги Глушков прие властта от Димитър Илиев

Новият спортен министър: Ще работим за спокойствие

Служебният министър на младежта и спорта Георги Глушков прие властта с обещание да работи за спокойствието на федерации, спортисти и треньори в годината на олимпийските игри в Париж. 

Първият българин в НБА е част от кабинета на Димитър Главчев, който днес (9 април) положи клетва.

"Основна цел е осигуряването на спокойствие на федерациите, клубовете, спортистите и треньорите. Уверявам ги, че ще направя всичко възможно да имат нормален работен процес, защото остават няколко месеца до Олимпийските игри в Париж. Сигурен съм, че нашите спортисти ще продължат да работят усилено, ще покажат своя потенциал и ще завоюват още квоти за най-големия спортен форум", заяви Глушков при встъпването си в длъжност.

Той заяви, че ще работи още за комфорта на клубовете, както и за повишаване на квалификацията на треньорите.

Снимка: ММС

"В клубовете се работи изключително много и ще положа максимални усилия да подпишат своите договори с министерството в най-кратки срокове", заяви Глушков.

Очаква се той да обяви имената на тримата си заместник-министри. Те ще бъдат с ресори "Спорт", "Младежка дейност" и "Финанси".

Снимка: ММС

Георги Глушков прие властта от досегашния министър - автомобилния състезател Димитър Илиев. 

"Радвам се, че предавам щафетата в ръцете на министър Глушков, който е човек с много високи морални ценности. С него работихме много добре като председател на Българската федерация по баскетбол", казва вече бившият министър.