live

Ново амплоа: Габриела Стоева грабна микрофона на bTV

Колко трудно е да бъдеш спортен репортер?

Колко трудно е да бъдеш спортен репортер? Отговорът може да ни даде трикратната европейска шампионка Габриела Стоева. Бадминтонистката, която е и студентка по журналистика, направи своето първо интервю с микрофона на bTV.

Първата "жертва" на Габриела беше нейната сестра – Стефани. Секунди след като за първи път усети емоцията да бъде репортер, Габриела призна, че тази задача никак не е лека.

"Много е различно. Едно е, когато ти отговаряш на въпросите, друго е в моментите, когато ти ги задаваш. Разбира се, беше ми малко притеснено, защото ми е за първи път, но наистина много ми хареса и се радвам, че започнах да изучавам тази специалност. Това е нещо по-различно от бадминтона, нещо по-различно от света, в който до момента съм била. Надявам се и занапред да съм успешна", коментира Габриела.

Стефани, която учи за треньор, си пожелава един ден отново Габриела да я интервюира: "Радвам се, че сестра ми избра журналистиката. Поне в нещо да сме различни. Надявам се, когато стана треньор, да идва и да ми взима интервюта. Мисля, че зададе интересни въпроси. Беше притеснена, защото това й е първо по-сериозно интервю. С повече практика нещата ще й се получат", смята Стефани.

Снимка: bTV

Габриела признава, че се е влюбила в професията и си пожелава един ден да интервюира Григор Димитров или Ивет Лалова:

"Със сигурност ще бъда настойчива. Нямаше да пусна сестра ми току-така да си тръгне. Щеше да дойде, дори и да се налагаше да я влача. Аз се притеснявах дали ще задам правилните въпроси, защото, когато сме една срещу друга, малко ни хваща срам, то се вижда. Наистина е много интересно. Надявам се, когато завърша, да бъда от другата страна и да взимам повече интервюта на преуспяващи спортисти", споделя Габриела за плановете си след бадминтона.

Снимка: Facebook

Стефани е категорична – сестра й е готова да се отдаде на своето ново поприще: "Можете да я вземете като репортер, но тя самата трябва да се докаже. Не мисля, че с нейното име и нейните резултати тя трябва да кандидатства. Наистина трябва да се докаже, че е добра, в това, с което се е захванала."

Преди да се отдаде на журналистиката, Габриела Стоева ще преследва друга своя мечта - медал от олимпийските игри в Париж.