на живо

Обявиха Мейуедър за срам за бокса (ВИДЕО)

Пропускаше ли нарочно удари в последния си шоу мач?

Феновете са толкова възмутени от легендата Флойд Мейуедър, че го обявиха за срам за бокса! Причината: той не даде всичко от себе си в шоу мача срещу Дежи - по-малкия брат на инфлуенсъра KSI. Мейуедър дори нарочно пропускаше удари, за да сложи точка на спора чак в шестия рунд.

Всъщност битка в Дубай нямаше. Мейуедър, който има 50 победи и нито една загуба на професионалния ринг, доминираше срещу далеч по-младия си опонент. Флойд е на 45 години - 20 повече от Дежи.

"Това е срамно!", написа фен в социалните мрежи. "Ако този мач не е нагласен, не знам кой е...", коментира друг. "Затова не искам да гледам подобни битки", добави трети възмутен.

Почитателите на бокса се обединиха около мнението, че Мейуедър се старае шоу мачовете му да се проточат, за да спечели повече пари.

"Гордея се с Дежи. Да продължава да работи здраво! Искам всеки да преследва смело мечтите си, да тренира и да се развива. Аз не съм стигнал дотук за един ден. Отне ми много повече. Имам цял отбор зад себе си, не го постигнах сам. Радвам се, че той вкара едно много добро кроше. Това е част от шоуто.", коментира Мейуедър след мача.

Преди двубоя с Дежи, Парите се изправи последователно срещу Логан Пол, Теншин Насукава и Микуру Асакура в развлекателни мачове без залог.