на живо

Обратно в играта: Габриела Петрова крачи към Париж с помощта на Ивет Лалова

Една история за порасналото момиче, което никога не се отказва

Обратно в играта: Габриела Петрова крачи към Париж с помощта на Ивет Лалова
 

Спортист №1 на България за 2015 г. Европейска шампионка за жени до 23 години. Сребърна медалистка от европейско първенство. Всичко това е Габриела Петрова – една от емблемите в българския троен скок в последните 15 години.

И макар вече да не е на 20, гледа със същия амбициозен и уверен поглед. Зад него обаче се крият множество препятствия. Повече от година е извън пистата заради тежка контузия. Подробности за нея тя избра да внесе за първи път пред bTV. Ще ги намерите във видеото.

А точно когато се върна с гръм и трясък и с мощен скок, който и донесе норматив за европейското първенство в Рим и я доближи на 17 сантиметра от квота за олимпийските игри в Париж, нова травма ѝ попречи да завърши още по-добре зимния сезон. Тя обаче не се плаши. Продължава напред. Уверена, пораснала и с малко помощ.

"Ураган от емоции минава през теб, когато си извън пистата. Задаваш си въпроси дали ще се върнеш, ще можеш ли да си на същото ниво, какво ще ти коства... Имаше моменти, в които цяло лято, всеки божи ден влизах в залата и правих едно и също.

Едно и също..., което тялото ми позволява. И тогава си казах – искаш ли да продължиш? Дадох си сметка, че искам. Навеждам главата в земята и се трудя", откровена е Габи.

Тя за първи път призна и че работи с Ивет Лалова, която вече е сертифициран NLP Coach.

"Вече шест месеца работим с Ивет. Ние сме много близки от години и преходът стана много лесно, а резултатът е налице", убедена е Петрова.

Каква е разликата между сегашната Габи и седмокласничката, която тръгва да покорява света, как е изградила 100-процентовото доверие с треньора си и защо сменя водещия си крак дни преди важно състезание, ще научите във видеото.

Снимки: Личен архив, LAP.BG