на живо

Парализиран кикбоксьор се нуждае от спешна помощ (ВИДЕО)

Хиляди протегнаха ръка в подкрепа на Николай Чолаков в Шумен

 

Доброто е това, което държи този свят на повърхността. Без значение дали говорим за спорт. Никой не е обеднял, когато е протегнал ръка към човек в беда. Защото никой не е застрахован, че утре няма да бъде на мястото на падналия и злочестия днес.

През уикенда Шумен показа, че умее да прави добро. Над 1500 души се стекоха в „Арена Шумен“ за благотворителната акция под надслов: „Предай добро за Ники“. Тя се организира в подкрепа на кикбоксьора Николай Чолаков, който се нуждае от спешна финансова помощ.

Ники е напълно парализиран след тежка катастрофа, а надеждата му отново да се изправи на крака минава пред скъпоструващо лечение в чужбина. За последните близо 4 години боецът води люта битка за своето здраве и живот, като преминава през поредица тежки операции.

Сърцата на благотворителната акция „Предай добро за Ники“ са две момчета, които не се нуждаят от допълнително представяне: Стоян Копривленски и Благой Найденов, които присъстваха лично в залата, за да дадат кураж на Ники.

Освен най-добрият ни кикбоксьор и гордостта на България в елитната верига Glory, и един от най-добрите български боксьори, инициативата подкрепиха спортните клубове по „ММА“ и „КИКБОКС“, „Мадарски конник“, „Стимул“, „I PRO EMS ZONE“, рапърът FYRE и DJ THEO, DJ GEORGE и DJ Теddy Georgo.Стоян Копривленски вдигна адреналина със зрелищни демонстрации. Същото стори и Благой Найденов - световен и олимпийски шампион по бокс за младежи.

Публиката бурно аплодира любимеца на страната рапърът FYRE и DJ THEO, а водещи на събитието бяха най-спортните DJ на България – Teddy Georgo и DJ GEORGE. Настроението подгряха още ансамбълът за народни песни и танци „Луди Млади“ от Шумен, мъжката певческа група „Лудоселци“ от село Дибич, младите таланти и любимци на Шумен - близнаците Арзу и Емре Белгин, Жана Стойчева и Мелиса Джавидова.


В отбора на Ники се включиха над 1500 души от Шумен и региона, а събитието се превърна в един своеобразен празник на добротата и обединението.