на живо

Петър Стойчев пред bTV: Много е важно децата да намерят смисъла (ВИДЕО)

Ако човек се чувства успял, трябва да помогне на тези, които имат нужда от неговата помощ, отбеляза легендата

Петър Стойчев пред bTV: Много е важно децата да намерят смисъла (ВИДЕО)

Българската федерация плувни спортове също се включи в инициативата "Добрият пример: #спортувам", с която Министерството на младежта и спорта, bTV Media Group и Българският спортен тотализатор отбелязват предстоящия на 17-и май - Ден на българския спорт. 

Снимка: ММС

На басейна „Спартак" в столицата се събраха стотици деца за участие в голям турнир за спортисти с увреждания. Заедно с тях бяха известният плувец Петър Стойчев, който през дългата си кариера покори не един и два рекорда, и зам.-министър Петър Бучков.

Снимка: ММС

Според мен и нашите партньори от „Воден“ път е много важно децата да намерят своя смисъл чрез адаптираното плуване. Ние си партнираме заедно в последните осем години, откакто воден клуб Левски стопанисва басейн „Спартак“. Това е пето поредно международно състезание за деца със затруднения. Успяхме да реализираме това състезание от доста високи върхове. Вече имаме пълната подкрепа от страна на министерството на младежта и спорта и Българският спортен тотализатор, както и на Столична община."

Снимка: ММС

Това състезание ще бъде част от редица други, свързани с Деня на българския спорт на 17 май. Радвам се, че над 110 деца от цялата страна и от съседна Сърбия ще вземат участие в него. Тези деца озариха нашия ден и нашето настроение в този дъждовен ден“, коментира той.

Снимка: ММС

„Ако човек се чувства успял, трябва да намери време да помогне на тези, които имат нужда от неговата помощ. Да направи така, че всяко едно дете, независимо дали има затруднения или не, то да изживее момента на своята радост. Всеки има нужда от това“, заяви Стойчев специално за bTV.

Снимка: ММС

Повече от интервюто на Петър Стойчев и инициативата на басейн „Спартак“ можете да видите във видеото.