на живо

Петър Стойчев преплува и Гибралтар (ВИДЕО И СНИМКИ)

С текстилен бански и време от 3.46 часа

Петър Стойчев преплува и Гибралтар (ВИДЕО И СНИМКИ)

Нов голям връх в кариерата на Петър Стойчев. Българинът е първият наш сънародник, преплувал Гибралтар по правилата на WOWSA (Световната асоциация по плуване в открити води)- с текстилен бански.

"Горд съм да ви съобщя, че постигнах нов успех – както за мен, така и за България. Станах първият българин, преплувал протока Гибралтар по правилата на Oceans seven с текстилен бански (без неопрен)!", написа Стойчев в личния си профил във Facebook.

"Времето, което постигнах, е 3 часа и 46 минути, а изминатото разстояние по GPS-а на лодката е 16.4 км. Щастлив съм, че плуването ми завърши успешно и благодаря на всеки един от вас за уважението и подкрепата.

Гордо мога да заявя, че вече съм единственият българин с три преплувани маратона от Oceans seven (Ламанша, протока Кук и протока Гибралтар).

Остават още четири маратона. През месец май планирам да преплувам канала Молокай в Хавай, най-дългия и тежък маратон от седемте!

Респект към професионализма и всеотдайността на моя екип! Иван Златинов и Красимир Туманов, благодаря ви! Също така благодаря на моето семейство, което е с мен тук в Тарифа и ме подкрепяше! Благодаря и на всички партньори, които застанаха зад нас!", признателен е най-успешният състезател в света по плувен маратон.