на живо

Победният марш на Канада продължава на световното (ВИДЕО)

3/3 за канадците на Мондиала по хокей на лед

Победният марш на Канада продължава на световното (ВИДЕО)

Националният отбор на Канада продължава да марширува на световното първенство по хокей на лед в Латвия и Финландия и триумфира за трети пореден път. Момчетата на Клод Жулиен излъгаха Словакия с 2:1 след наказателни удари в мач от третия кръг в група B.

Снимка: Reuters

В „Арена Рига“ Джейк Нейбърс вкара за канадците, а за словаците се разписа Петър Челарик, но Джак Куийн бе точен при наказателни удари и това се оказа достатъчно за „кленовите листа“ да спечелят.

Снимка: Reuters

Канадците оглавиха класирането в потока след три кръга с 8 точки и все още не знаят какво е загуба, докато хокеистите на Крейг Рамзи са трети с 6. На 17 май (сряда) Канада ще срещне Казахстан, а ден по-късно словаците ще играят с тима на Швейцария.

Снимка: Reuters

„Кленовите“ листа поведоха още в първата третина, но словаците не се забавиха с отговора и докараха нещата до равенство. В следващите два периода нито един от двата отбора не се разписа, както и в продължението, което доведе ситуацията до наказателни удари. В тях Джак Куийн отбеляза и прати радостта в лагера на канадците.

Снимка: Reuters

Световното първенство по хокей ще продължи до 28 май, а най-интересните мачове ще бъдат предавани на живо в каналите на bTV Media Group