на живо

Прахосмукачка робот атакува Антъни Джошуа

Странно премеждие за бившия световен шампион

Бившият световен шампион в тежката категория на бокса - Антъни Джошуа, имаше странно премеждие в Саудитска Арабия, където му предстои мач с Ото Валин (Швеция). Ей Джей беше атакуван от... прахосмукачка робот.

Британецът се засече във фоайето на хотела си със своя бивш съперник Джарел Мичъл. Искрите между двамата бяха неизбежни. Мичъл засипа с обиди Джошуа и се стигна до спречкване на боксьорите и приближените им.

По време на мелето прахосмукачка робот започна да се блъска в крака на звездата.

"Как се озова там това нещо? Помислих, че е някой от дребните приятели на Мичъл и ме удря. После погледнах надолу и видях, че е робот. Мислех как да го нокаутирам.", коментира Джошуа.

Медиите във Великобритания се позабавляваха на гърба на Джошуа, правейки сравнение с прахосмукачката робот, която е висока по-малко от метър, тежи около 47 кг, може да работи без прекъсване в продължение на 8 часа и удря точно 12.5 пъти по-слабо от Ей Джей. Уредът получи страховитото прозвище Терминатора.

Ей Джей се изправя срещу Валин тази вечер (след 21:00 ч. българско време) в основния мач от галавечерта "Денят на Страшния съд". Той няма право на грешка, ако иска да си върне титлите. Ако победи, ще се бие с Дионтей Уайлдър през март в един от най-чаканите двубои в тежка категория за последното десетилетие.

Валин обаче е корав противник. Единственото му поражение до момента е от Тайсън Фюри, срещу когото направи страхотен мач.

Шведът е с баланс от 24 успеха, 1 загуба и 1 равенство, докато Джошуа има 26 победи и 3 поражения.