на живо

Преди световното по борба: Мими Христова с титла на плажа

На финала в Констанца тя тушира София Георгиева за 9 секунди

bul-wrestling.org

Мими Христова ликува с титла на финалния турнир от световните серии по плажна борба в Констанца (Рум). Надпреварата бе отлична проверка преди световното първенство в зала, което стартира след седмица в Белград. За Мими това е втора титла този сезон, след тази в Мадрид на закрито през месец юли.

Снимка: bul-wrestling.org

Тя се върна към международните състезание след едногодишна пауза, в която лекува травма, информира bul-wrestling.org. А на турнира в Констанца в българския финал при 70-килограмовите Христова победи съотборничката си София Георгиева с туш за 9 секунди. Преди това и двете записаха по 5 победи. В категория до 50 кг Миглена Селишка, сребърна медалистка от първите световни плажни игри в Катар през 2019-а, не успя да стигне до отличията след три победи и загуба от бъдещата шампионка Стефани Прицепути (Рум) с 1:3.

Снимка: bul-wrestling.org

При мъжете Георги Иванов се окичи с бронз. В малкия финал в тежка категория над 90 кг бронзовият медалист от 2022 до 20 г. в зала се наложи над Василе Карас (Рум) с 3:1, когото победи и в групите (3:0). За призовите места спориха 121 състезатели от 19 държави. А гост на надпреварата бе президентът на световната федерация Ненад Лалович (Сърбия).

Плажната борба ще бъде сред демонстративните спортове на олимпийските игри Париж 2024.