на живо

Рами Киуан: Квотата е само част от сбъднатата мечта (ВИДЕО)

Боксьорът е устремен към златото в Париж

Рами Киуан: Квотата е само част от сбъднатата мечта (ВИДЕО)

Като най-хубавия момент в кариерата си. Така определи боксьорът Рами Киуан секундата, в която спечели квота за игрите в Париж.

Боксовите ни национали се завърнаха след олимпийската квалификация в Италия. До момента България имаше 3 квоти за Париж - на Станимира Петрова (кат. до 54 кг), Светлана Каменова (до 57 кг) и Хавиер Ибанес (до 57 кг). След втората олимпийска квалификация - Киуан добави още една - в кат. до 71 кг.

"С такава нагласа тръгнах. Бях сигурен, че ще взема квота, само трябваше да си свърша работата. Бих казал, че ми дава едно спокойствие, че ще участвам, но със сигурност не е моментът да се успокоявам. Има доста работа да се върши.", каза Киуан.

"Част от сбъдната мечта е. Сбъдната мечта ще е златото на Олимпиадата!", допълни той.

На олимпийската квалификация боксьорката ни Джоана Нуамеруе получи тежка контузия.

"Излезе рамото, може би около 4-5 см кокала. Бях на метър и половина, беше отвратителна гледка. Забавиха се медиците после да влязат, наместиха рамото.", коментира треньорът Борислав Георгиев.

"Целта е изпълнена ненапълно. Истината е, че се надявахме на 2 квоти, но, за съжаление, заради неща, които не зависят от нас, втората ни се изплъзна. На следващата квалификация имаме възможност да си вземем още една, дай Боже – 2-3 квоти.", заяви помощник-треньорът Александър Александров.

Последната възможност пред боксьорите ни да спечелят олимпийски квоти ще бъде през месец май в Банкок (Тайланд).