на живо

Родна шампионка излезе от затвора, но е в тотален шок

Бивше гадже ще търси работа на Боянка Костова в Лондон

Световната шампионка по вдигане на тежести от Хюстън 2015 – Боянка Костова, излезе от затвора. Тя прекара една година зад решетките. Боянка обаче продължава да е в шок и не напуска дома си в Асеновград.

Тя бе осъдена за разпространение на наркотици. Костова първо прекара осем месеца в следствения арест в Пловдив, а след това още четири в затвора в Сливен.

29-годишната спортистка е бивша националка по вдигане на тежести. Тя се състезаваше и за Азербайджан.

Костова стана европейска шампионка в Москва 2021. Месеци по-късно титлата й бе отнета заради положителна допинг проба. Наложиха и наказание за 8 години, тъй като това е второ подобно провинение за нея.

Иначе за България Боянка завоюва олимпийска младежка титла от Сингапур 2010, световна титла за кадети и второ място в Европа за жени.

"Още е в шок и не може да се адаптира към външната среда. Затворила се е вкъщи и не излиза. Успях да изкарам само за един час да пием кафе. Ще й трябва време, докато отново се приспособи към живота", заяви пред „Мач Телеграф“ личният треньор на Боянка – Лъчезар Кишкилов.

Той имаше намерение да я направи треньор в неговия клуб в Асеновград, но сега плановете му са се променили.

"Искам да направя така, че да я махна от цялата тази наша действителност. Затова говорих със световния шампион от Чангмай 2007 Иван Стоицов, с когото Боянка бе гадже дълги години. Той отдавна работи в Лондон като охрана. Помолих го да я вземе при себе си и да й намери работа. Като гледам, доста се е замогнал, купи си апартамент в Слънчев бряг и на още едно място, така че е добре. Той пое ангажимент да помогне“, допълни Кишликов.

 И пред bTV специалистът изрази готовност да помогне на шампионката. Засега Боянка не иска да влиза в залата по вдигане на тежести.