на живо

Ружди пред bTV: Чувствам се успял заради лишенията, потта и раните (ВИДЕО)

Хората не трябва да се отказват, въпреки трудностите, каза шампионът

Ружди пред bTV: Чувствам се успял заради лишенията, потта и раните (ВИДЕО)
 

Удовлетворен, че тежките тренировки, лишенията, потта и раните са си заслужавали. Така се чувства Ружди Ружди при завръщането си от Париж, където стана световен шампион в тласкането на гюле (F55) за четвърти път.

Във френската столица родният параатлет беше безапелационен, подобрявайки собствения си световен рекорд в дисциплината с 12.68 м.

"Добре се чувствам. Успешно състезание бе за мен. Направих световен рекорд и много се радвам. През големи трудности минах. Имаше тежки тренировки, усилия, лишения, пот и рани. Чувствам се наистина успял!", заяви Ружди пред bTV.

"Не обичам да се отпускам. Гледам все по-хубави резултати да постигам. Надявам се, ако нямаме контузии, дай боже, да се подготвим, защото предстоят големи състезания - световно догодина и най-важното - Олимпиада. Дано да има успех и там - да направим още по-силен резултат."

"И аз понякога се шашкам, но просто не обичам да се отказвам и от 2017 г., когато направих стария ми рекорд, през много контузии минах, подготовката ми вървеше, обаче тласкането не ми се получаваше до тази година. Сега знаех, че трябва да направя нещо и го постигнах. Не обичам да се оправдавам, гледам напред само.", допълни параатлетът.

Ружди бе на световния връх и в Доха 2015, Лондон 2017 и Дубай 2019. Той е златен медалист от Параолимпийските игри в Рио през 2016-а и сребърен от Токио 2020, може да се похвали и с пет поредни златни отличия от европейски първенства - Щандсканал 2012, Суонзи 2014, Гросето 2016, Берлин 2018 и Бидгошч 2021.

"Главно ми помага моят треньор Радостин Тодоров. С него започнах, с него научих спорта и минахме през всичко. Също и семейството ми, близките, приятелите. Кой с каквото може - помага."