на живо

С амбиция за медали - гимнастиците гледат към Световната купа (ВИДЕО)

Надпреварата във Варна ще се проведе между 25 и 28 май

Три финала очакват в спортната ни гимнастика на предстоящата Световна купа във Варна. Президентът на федерацията - Красимир Дунев, постави високи цели пред националите.

"Очаквам финали, момчетата са подготвени. Да не казвам силна дума, но поне на три уреда трябва да имаме финали, даже и медали.", заяви той.

Снимка: bTV

Дунев сподели, че един от най-добрите родни гимнастици - Дейвид Хъдълстоун, е с контузия и няма да вземе участие. Той обаче остава оптимист за заместниците, като похвали потенциала им.

"Подготвиха се доста състезатели за това състезание. За съжаление, Дейвид отпада от тази Световна купа поради здравословни проблеми. Хубавото е, че има кой да го замести, имаме резерв. Дори имаме хубав проблем, че не можем да решим кои 6 състезатели ще вземат участие."

Еди и Кевин Пеневи, Димитър Димитров, Божидар Златанов, Йордан Александров и един измежду близнаците Исус и Христос Маринови ще представят България.

"При жените ще вземе участие само една състезателка. Това е Никол Стоименова. Тя ще пристигне от Англия направо във Варна. За съжаление, Палома Спиридонова си счупи кутрето на крака. Най-вероятно няма да вземе участие и на другата Световната купа в Хърватия, която ще е на 6 юни. С нея целта е да се подготви и да бъде в топ форма за световното първенство в началото на октомври.", коментира Дунев.

Снимка: bTV

Контролното състезание беше наблюдавано и от сребърния олимпийски медалист - Йордан Йовчев.

"Смятам, че имаме добри заявки за финал на земна гимнастика, прескок, халки, успоредка и висилка. Така че се надявам на повече от два финала, въпреки че ще има сериозна конкуренция.", каза легендата.

Кръгът от Световната купа ще се проведе в периода 25-28 май в "Двореца на културата и спорта" във Варна.