на живо

С поглед към Париж 2024 (ВИДЕО)

Пожелания за силна олимпийска година за родните спортисти

С поглед към Париж 2024 (ВИДЕО)

Пожелания за силна олимпийска година, лишена от контузии, получиха родните спортисти, които ще участват на Игрите в Париж през лятото.

Отправиха ги бивши и настоящи спортни звезди.

"Обръщам се специално към спортистите, които се готвят за олимпийските игри в Париж. Надявам се да се срещнем там, да сме уверени, щастливи, много добри и да имаме една невероятна Олимпиада.", каза фехтовачката Йоана Илиева.

"Пожелавам на всички и на себе си здраве, на първо място. Пожелавам на хората да се обичат, да бъдат по-сплотени и да преследват мечтите си докрая.", заяви гимнастичката Боряна Калейн.

"Най-вече пожелавам да бъдем живи и здрави и да продължаваме да работим по същия начин." - думи на плувеца Петър Мицин.

"Всички знаем, че щом сме стигнали до това ниво, полагаме достатъчно усилия. Надявам се да сме живи и здрави, защото другото можем да го покажем, щом сме тук.", добави лекоатлетът Божидар Саръбоюков.

"Трябва да си пожелаем здраве, за да можем да покажем това, на което сме способни. Пожелавам и късмет, за да успеем да постигнем нашите мечти, които преследваме.", сподели таекуондистката Калина Бояджиева.

"Пожелавам ви здраве, защото това е едно от най-важните неща. Пожелавам ви трудът, който още от миналата година сте започнали да трупате, да ви се отплати.", каза лекоатлетката Пламена Миткова.

"Пожелавам да са живи и здрави. Да се предпазят от всякакви лоши контузии. Да отиват и да знаят, че представляват България.", заяви волейболистът Симеон Николов.

"Да имат самочувствие и да покажат най-доброто от своята спортна форма, защото, както всички знаем, олимпийските игри са каймакът на една кариера. Пожелавам им го от сърце и нека чуем повече пъти българския химн.", пожела президентът на Българския олимпийски комитет (БОК) Стефка Костадинова.

"Нека да бъдат здрави, търпеливи, умни. Да постигат всички мечти и целите, които са си поставили.", добави президентът на родната федерация по баскетбол Георги Глушков.

"Колкото могат повече медали да ни донесат. Да ни зарадват като нация. Да ни направят горди, че сме българи. И най-вече - да се върнат без контузии.", каза капитанът на националния отбор по футбол Кирил Десподов.

"Пожелавам на олимпийците ни да са здрави, да нямат никакви контузии и да изпълнят потенциала си.", завърши сноубордистът Радослав Янков.