на живо

Съдят легенда за милиони, лъгал с дъвки за отслабване

Проблеми за хокейното величие Уейн Грецки

Проблеми за Уейн Грецки! Хокейната легенда отива на съд за 10 млн. долара. Според документи, получени от изданието TMZ, ищецът Стивън Спаркс е завел дело срещу Грецки заради предполагаемите му неверни твърдения относно дъвки за отслабване.

Спаркс твърди, че е създал естествена дъвка за отслабване, наречена "OMG gum" и наел съпругата на хокеиста Джанет да рекламира продукта. Изщецът твърди, че бизнесът му се е провалил заради невярното твърдение на Грецки, че дъвката му е помогнала да свали около 16 кг за два месеца.

Спаркс също така твърди, че семейство Грецки тайно е инвестирало в неговия продукт, придобивайки акции от компанията му от името на някой друг, които са поскъпнали след думите на хокейната звезда.

След като се оказа, че изявлението на спортиста е лъжа, стойността на компанията се срина и Спаркс загуби 10 млн. долара. Сега ищецът иска да си върне въпросната сума.

Грецки е водещият голмайстор в историята на НХЛ. Той спечели "Купа Стенли" 4 пъти и влезе в "Залата на славата" след края на кариерата си.