на живо

Саръбоюков: Четвъртото място е едно от най-гадните (ВИДЕО)

В същото време такова място за дебютно състезание е голям успех, сподели талантливият скачач

Божидар Саръбоюков е със смесени чувства след дебютното си участие на европейското първенство за мъже и жени в Истанбул. Състезателят в скока на дължина се размина с бронзовото отличие, тъй като остана само на 3 сантиметра от него.

При прибирането си на българска земя 18-годишният талант отбеляза, че четвъртото място е едно от най-гадните, но все пак това е успех за него при дебюта му.

Мога да кажа, че съм разочарован от изпуснатия медал и доволен от дебюта ми на европейското първенство при мъжете. Разбира се, че съм малко разочарован, няма как. Четвъртото място е едно от най-гадните. Все пак бях на косъм от медала, само на 3 сантиметра ме деляха от него. В същото време съм доволен, защото такова място за дебютно състезание е голям успех. Надявам се да представям България по още по-хубави поводи.

Много щастлив бях като разбрах, че се класирах за европейското първенство за мъже. Все пак там са едни от най-добрите скачачи в световен мащаб. Много съм щастлив от това, което се случи. Не смятам, че това беше моя максимум, който направих. Имаше опити, които бяха с малки нарушения. Смятам, че става стъпка по стъпка“, каза още той.

Снимка: Lap.bg

Оценявам представянето му като много добро. Подготовката премина по план, както бяхме решили да постигнем тези резултати. Отидохме за класиране на финал, а за малко да вземем медал. Само 3 сантиметра не му достигнаха за отличието, но още в самото начало на състезанието един изтъкнат български треньор Георги Помашки каза, че третото място е свободно за вас. Малко не ни достигна да грабнем медала, но той е още на 18 години. Тепърва ще очакваме от него големи резултати“, допълни неговият треньор Димитър Карамфилов.

Повече от изказването на Божидар Саръбоюков и Димитър Карамфилов можете да видите във видеото.