на живо

Саръбоюков пред bTV: Колкото съм доволен, толкова и разочарован (ВИДЕО)

Рискувах, но на тези големи форуми трябва и късмет, заяви скачачът

Саръбоюков пред bTV: Колкото съм доволен, толкова и разочарован (ВИДЕО)

Със смесени чувства. Така прие Божидар Саръбоюков четвъртото си място в скока на дължина на еврошампионата в Истанбул. Пред bTV 18-годишният талант, който стигна до финала в дебюта си на голям форум, сподели, че е рискувал при всеки опит, но за отличие е нужен и късмет.

В Турция Саръбоюков остана на 3 см от бронза, обаче постигна друга своя цел - подобряване на личния си рекорд в дисциплината.

"Колкото съм доволен, толкова и разочарован. Четвъртото място, всички знаем, е едно от най-гадните. Но дойдохме за личен резултат, дойдохме за финал и ги постигнахме. Треньорът ми е радостен и смята, че не трябва да се бърза, а всичко да става стъпка по стъпка."

"Доволен съм, защото направих личен резултат, но знам, че можех да дам малко повече от себе си. Малко ме е яд, че съм четвърти. Смятам, че за в бъдеще ще има да показвам още."

"3 сантиметра могат да бъдат много, но аз мисля, че бях готов за тях. За мен бяха малко, можех да ги постигна. Можех да постигна даже доста над тях. На тези големи форуми трябва и късмет.", продължи Саръбоюков, който е сребърен медалист в скока на височина от юношеското световно в Кали през миналата година.

"Още преди състезанието с треньора говорихме, че днес ще рискуваме при всички опити. Дадох всичко от себе си, бягах максимално бързо. Без риск няма как да се постигат големи резултати."

"Нашата цел беше третото място и знаехме, че можем да бъдем готови за него. Но все пак съм доволен. Първи форум ми е. Следващия път ще се надявам вече да сме в медалите."

"Надявам се, че ще има отличие и при мъжете. Просто трябва да сме здрави и да продължаваме по същия начин, по който тренираме в момента, и всичко ще си дойде на мястото.", коментира талантът.