на живо

Счупвания, синини и сълзи... Скиорки се потрошиха след старт в мъгла (ВИДЕО)

Студентската Спартакиада в Русия се превърна във филм на ужасите

Счупвания, синини и сълзи... Скиорки се потрошиха след старт в мъгла (ВИДЕО)

Със счупвания, синини и сълзи... Така завърши масовият старт при дамите в Русия в рамките на Студентската Спартакиада.

Навръх Международния ден на жената скиорките бяха принудени да се спуснат по пистата в Сочи при ужасни метеорологични условия, които превърнаха състезанието във филм на ужасите.

На дистанцията от 10 км в класическия стил, провела се в мъгла, участничките се струпаха. В каналите на Телеграм започнаха да се появяват видеа на скиорки с натъртвания и превързани глави. Те показват сюрреалистична картина - пострадали участнички, ски и щеки навсякъде по снега.

Според местните медии 14 скиорки не са успели да завършат масовия старт. 9 от тях са откарани в болница.

"Някои от тях са със счупени китки. Не мога да кажа точния брой на тежко пострадалите. Всички е наред, Господи. Не се случва за първи път. Просто тези скиорки не са готови за подобни условия. Нивото им е ниско.", коментира Елена Велбе - президент на Руската федерация по ски.

Още вчера обаче властите в Сочи предупредили, че се очаква обилен снеговалеж и гъста мъгла. Организаторите влошили допълнително условията, пускайки снегоход, направил пистата влажна и заледена.

"Става въпрос за здравето на нашите деца! Част от тях са със счупвания на няколко места... Едно момиче, доколкото разбрах, едва е било намерено в гората. Да, мъглата се спусна за кратко време, но защо не беше спряно състезанието? За мен това е престъпление и организаторите трябва да бъдат съдени. Кой провежда старт в такива условия? Кози и идиоти!", избухна известният коментатор Дмитрий Губерниев пред SportExpress.