на живо

Шампион от UFC гази в състезание по шамари (ВИДЕО)

Тим Силвия спря с битките заради множество травми

Шампион от UFC гази в състезание по шамари (ВИДЕО)

Бившият шампион в тежката категория на UFC Тим Силвия направи запомнящ се дебют в състезанията по биене на шамари.

Боецът, който бе принуден да прекрати кариерата си в октагона заради множество травми, нокаутира здравеняк от Аризона с прякора The Bouncer във финала на турнир в Оклахома.

Силвия, наричан The Maine-iac, обаче беше основна тема не само заради зрелищната си победа, а и заради опасенията за здравето му.

Той спря с ММА през 2015 г., след като не получи медицинско разрешение да се бие с Жулиано Коутиньо. Тогава Силвия бе претърпял поредната си операция на счупена ръка, но тя се оказа частично неуспешна - поставените от лекарите винтове му създаваха проблеми. Силвия има и мозъчна травма от кариерата си в смесените бойни изкуства, в която записа 31 победи в 41 мача.

"Има поражения от стара контузия в главата. Дали пречи на живота му в ежедневието? На този етап не. Или поне той не е споделял. Със сигурност състоянието му трябва да се следи.", коментира мениджърът на Силвия - Монте Кокс.

47-годишният Силвия - петкратен носител на пояса на UFC при най-тежките, се би за последно през 2013 г., когато допусна третата си поредна загуба, отстъпвайки на Руслан Магомедов.