на живо

Шампион от UFC залови извършител на домашно насилие (ВИДЕО)

Публикува запис, в който насочва пистолет срещу него и го поваля

Шампионът в средната категория на UFC Шон Стрикланд се превърна в герой! ММА звездата залови извършител на домашно насилие, преследван от полицията.

На запис, качен от Стрикланд в социалната мрежа "Инстаграм", се вижда как той насочва пистолет срещу престъпника, след което го поваля и задържа до идването на полицаите.

"Този човек бил пиян и е удрял момиче. Охранител го видял и преследвал с колата си. Насилникът ударил бордюр и разкъсал гума. Карал известно време на джанта, след което опитал да се скрие в къщата ми. Помислих, че иска да ми открадне колата. В крайна сметка беше арестуван.".

Носителят на пояса при 84-килограмовите публикува и снимка със състоянието на една от джантите на автомобила на престъпника.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Sean Strickland (@stricklandmma)

Феновете поздравиха Стрикланд за смелостта, тъй като той е реагирал инстинктивно, без да знае дали заподозреният не е въоръжен.

"Легенда", "Това е шампионът на Америка", "Гордеем се с теб", "Най-сетне сбъдна мечтата си", "Дайте му ключа за града", "Има над 260 000 къщи във Вегас, а този клетник се спря точно на твоята", "Чакал си дълго този момент, личи си", "Така му се пада, щом се закача с теб" са част от коментарите на фенове под видеото.

32-годишният боец поднесе изненадата в средната категория в началото на септември, когато стана шампион, след като срази Израел Адесаня в Сидни (Австралия).