на живо

Шампион по бокс преби нахалник в кино (ВИДЕО)

Той удари приятелката си и дете, възмутен е испанецът Антонио Барул

Шампион по бокс преби нахалник в кино (ВИДЕО)

Нахалник удари жена в кино, но получи светкавично възмездие. Въздаде го професионалният боксьор Антонио Барул, който е 6-кратен шампион на Испания в лека категория.

Случката се развива на 1 май в Леон. Спортистът и десетки други зрители в кино от веригата "Одеон" се наслаждавали на прожекция на филма "Гарфийлд". Удоволствието им обаче било помрачено от агресивен мъж, който посегнал на приятелката си, както и на дете.

В салона, където няма охрана, нападателят дори започнал да заплашва зрителите, направили му забележка. От задните редове към сцената пред киноекрана с бърза крачка се насочил Барул. Първоначално той опитал да реши конфликта с думи. Нахалникът обаче не се трогнал и продължил да сипе обиди и закани.

Боксьорът за секунди го засипва с крошета. Бруталният побой включва и ритници с коляно, докато мъжът не пада на земята.

Накрая Барул се връща на мястото си, като се извинява на зрителите за грозните сцени. "Той удари жена си и едно момиче. Заплаши ме и въпреки че не оправдавам насилието, чувствам, че ме принуди да го направя. Той беше насилник и трябваше да го спрем!", коментира той.

Инцидентът е широко коментиран в испанските спортни среди. Боксовата общност категорично застана зад Антонио.

Президентката на Боксовата федерация на Кастилия и Леон - Аранча Лоренсо, изрази подкрепата си към Барул и като увери, че той няма да бъде санкциониран. Регламентът на националната боксова федерация предвижда при подобни ситуации замесените спортисти да бъдат разследвани и дори лишени от лиценз.