на живо

Шампион по борба редува хватки със спининг риболов и сноуборд

Бързите коли и моторите вдигат адреналина на Кирил Милов

Шампион по борба редува хватки със спининг риболов и сноуборд

Преди дни Кирил Милов оглави обновената ранглиста на Международната федерация по борба при 97-килограмовите. Дупничанинът, който спечели злато на Евро 2022 през пролетта и стана вицешампион на световните финали през септември, се изкачи с пет места до върха в подреждането. Втори е световният шампион Артур Алексанян, който победи българина на финала в Белград.

Снимка: bul-wrestling.org

Сега е време за кратка почивка преди старта на подготовката за новия сезон и раздаването на олимпийските квоти за Париж 2024. Как разпуска Милов? "Обичам планината и природата, често правя разходки там. Харесвам да прекарвам време с близки и приятели. През лятото не съм имал време за почивка. Бях на море само за 5 дни, но дори и тогава тренирах всяка сутрин", разказва за bTV 25-годишният борец на ЦСКА.

Снимка: bul-wrestling.org

Признава, че не помни коя е най-щурата му ваканция. "Не съм имал много почивки общо взето, когато имам няколко дни за релакс, гледам да обърна внимание на близките", споделя Милов. Малкото свободно време отдава и на хобитата си, а те са повече от любопитни - екстремно каране на колело, мотори, коли, сноуборд..."Борд имам, но мотор вече не карам, защото е доста опасно.

Снимка: bul-wrestling.org

Карам предимно колело в планината. Също много обичам спининг риболова", откровен е класикът, а за представянето си на световното допълва: "Доволен съм. Исках титлата, но това е големият спорт ... Един миг и всичко се обръща. На всеки може да се случи да загуби, важно е да се учим от грешките и да не ги повтаряме".