на живо

Миткова пред bTV: Златото ми дава самочувствие за още по-големи неща

Световна титла за България в леката атлетика

Миткова пред bTV: Златото ми дава самочувствие за още по-големи неща

Пламена Миткова донесе на България световна титла в скока на дължина от първенството по лека атлетика до 20 години в Кали, Колумбия.

Миткова скочи 6.66 м от третия опит, като това е най-силният резултат в кариерата ѝ до момента.

"Чувството да си световен шампион е страхотно, особено когато се качиш на стълбичката и чуеш химна на собствената си държава. Състезанието мина прекрасно, дадох всичко от себе си. Можеше и още, но съм доволна, изпълних това, за което се готвих цяла година. Този медал, този успех ми дава самочувствие за още по-големи неща", каза Миткова специално за bTV след края на състезанието.

Божидар Саръбоюков пък спечели сребро в скока на височина. Българинът, който е балкански шампион в дисциплината, записа 2.10 метра в третия си опит. Преди това той преодоля височините 2.00 и 2.05, като три пъти не успя на 2.14 метра.

"Състезанието беше добре, скоковете се получаваха, но заради прекъсване от дъжд повечето състезатели изстинахме. След това опитите не се получаваха толкова добре. Доволен съм от медала, очаквах го. Надявам се догодина да покажа по-силни резултати и да взема медал от европейското", коментира той.