на живо

Шампионката ни в колоезденето: Не съм си представяла, че ще умра толкова млада

Изабела Янкова разказа за катастрофата, която претърпя в края на април

В края на април звездата ни в планинското колоездене Изабела Янкова едва не загина в автомобилна катастрофа. Бившата световна и европейска шампионка и носителка на Световната купа в спускането при девойките все още се възстановява, но реши сама да разкаже за това, което й се случи.

"В живота на човек по различен начин и в различно време се случват драматични неща. При мен това стана, след като минах периода и всички изисквания за възстановяване след шестото ми мозъчно сътресение в рамките на година.

Точно бях започнала да се чувствам на велосипеда като преди и бях много близо до първия ми старт за новия сезон в Световната купа. И след силен състезателен уикенд в един от байк парковете в България се връщах сама у дома.

Кръвното ми налягане бе паднало и аз загубих съзнание на волана. Претърпях жестока автомобилна катастрофа и само ударът в дърво спаси живота ми. Разбрах какво се е случило чак на другия ден, когато се събудих в болницата в компанията на баща ми и с шевове по главата и лакътя. Чувствах, че в главата ми не всичко бе наред и имах проблем с придвижването.

Този инцидент едва не ми отне живота. Никога не съм си представяла, че ще умра толкова млада. Случилото се ми даде да разбера, че не трябва да приемаме нищо за даденост. Тази катастрофа винаги ще заема специално място в живота ми с урока, който ми даде. Случилото се ми даде нагледно доказателство, че господ има план за всеки от нас и че всичко си има причина и скрито послание.

Разбрах, че най-важната връзка, която мога да имам, е тази със самата себе си. Благословена съм да бъда жива. Наистина жива. Родих се наново, но трябваше да премина през големи болки. Благодаря ти, скъпи господи, че се радвам на хубавия живот, прости ми, че явно не го обичам достатъчно", написа Изабела в социалните мрежи.