на живо

Шефът на щангите се отказа от оставката

Срещу Ариф Маджид има сигнали в прокуратурата, КПКОНПИ и спортното министерство

Шефът на щангите се отказа от оставката

Президентът на Българската федерация по вдигане на тежести (БФВТ) Ариф Маджид промени намерението си да подаде оставка само ден след като обяви, че ще се оттегли. Причината е подаден сигнал срещу него в Софийската районна прокуратура, КПКОНПИ и Министерството на младежта и спорта (ММС). Жалбата е от петима от общо седмината членове на управителния съвет на федерацията, съобщава "Сега".

В сигнала те обвиняват Маджид в това, че е похарчил пари на федерацията за лични нужди. В документите са представени и извлечения от банковата сметка на БФВТ, а жалбоподателите твърдят, че само за последното тримесечие на 2023 г. са нанесени щети за над 200 хил. лв.

Членовете на УС твърдят, че съгласно извлеченията средства на федерацията са използвани за плащане на сметки в столични заведения, специализирани магазини за пури, пътувания в чужбина, нощувки в хотели, наргиле барове. В жалбата се твърди още, че за последното тримесечие на миналата година БФВТ е бавила плащанията към бюджета и свои контрагенти.

Сигналът е подаден от Живко Архондев, Иван Иванов, Кирил Панайотов, Димитър Димитров и Антон Коджабашев.

По-късно пред БНР Маджид заяви, че няма да се оттегли, въпреки че обяви, че ще го направи ден по-рано и не изключи да се кандидатира за нов мандат на извънредното общо събрание, което ще се проведе на 14 март. То беше свикано след подписка от 13 недоволни клубове.

"Естествено, че преосмислих решението си след тези атаки, които се наложиха върху мен и моето име. В следващите дни ще видим как ще действам и какво ще правя. Тези атаки са неоснователни, абсолютни глупости са, така че гледаме напред, организираме си европейското първенство.

Имаме си конгрес на 14 март и ще видим какво ще се случи тогава. Дотогава има време, ще помисля какво да правя, вече не съм твърд в решението си да се оттегля. Ядосах се много след всички тези новини, които се изсипаха - пускали са тук някакви сигналчета към институциите, в които аз съм подал сигнали срещу тях за нещата за които всички знаем за какво става въпрос. Не се притеснявам от нищо и смятам, че накрая всичко ще излезе наяве. Всички, които са подкрепяли тези хора, накрая ще съжаляват, че са ги подкрепяли", каза Маджид.