на живо

Щангистите на лагер в Русе, за който федерацията няма пари (ВИДЕО)

Финансирането е изцяло от президента на местния тежкоатлетически клуб

Националният отбор на България по вдигане на тежести започна лагер в Русе. Той се финансира изцяло от президента на местния тежкоатлетически клуб доц. д-р Кирил Панайотов, след като стана ясно, че федерацията няма възможност да го организира и заплати.

По-голямата част от щангистите ни са в града от неделя вечерта и тренират на базата на местния клуб. 

"Доц. д-р Панайотов предложи на негови разноски да се започне тук, защото действително вече закъсняваме доста и това неминуемо ще се отрази и на самото представяне на европейското първенство.", заяви пред bTV селекционерът Иван Иванов.

До казуса се стигна, тъй като федерацията има неплатени разходи към три бази за миналата година.

"От 20 000 стигат до 153 000 лв за различните бази, включително се дължат и доста пари на Национална спортна база (НСА). Има задължения, които не са платени от федерацията неизвестно защо. Поне някакво обяснение сериозно не можа да даде г-н (Неделчо) Колев.", каза доц. д-р Кирил Панайотов.

За щангистите е важно да се представят силно на европейското първенство, защото се борят и за олимпийски квоти.

"Ние си тренираме, гледаме си нашата работа. Не е наша работа да се бъркаме между треньори и тем подобни.", коментира Ангел Русев - европейски шампион от Тирана 2022 в кат. до 55 кг.

"Ще се справим по някакъв начин. Няма време, останаха около 2 месеца тренировки до европейското първенство.", допълни друг национал - Васил Маринов.

Домакините от Русе имат готовност да приютят националите до април, преди началото европейското първенство в Ереван (Армения).