на живо

Щастлива развръзка! Младите ни щангисти заминават за световното (ВИДЕО)

След репортаж на bTV: Дариха необходимите 40 000 лв.

Щастлива развръзка! Младите ни щангисти заминават за световното (ВИДЕО)

Щастлива развръзка! Часове след репортаж на bTV - парите за участието на щангистите ни на световното първенство бяха събрани. Анонимно дарение на стойност 40 000 лв. покри разходите на младите ни тежкоатлети за шампионата в Перу.

В предаването "Тази сутрин" и в обедната ни емисия ви разказахме историята на младите ни щангисти, които няма да участват на световното първенство заради финансови проблеми във федерацията.

"Има 48 часа, това е. На дата 18 трябва да сме тръгнали, защото трябва да има аклиматизация на тези хора. Всичките усилия, всичките момчета… сринаха се. Сринаха се психически. Нямаме заплати, нямаме пари за клубовете. Гледаме се вкъщи, всичко е фатално.", каза тогава пред нашата камерта треньорът Кристияна Колева.

2 часа след обедната спортна емисия щастливата новина пристигна!

"Момчета, имам новина, отиваме на световно!", съобщи Колева на националите.

"Телефонът ми звънна и една жена ми каза, че ще ни осигури всички средства. Много й благодаря. Не искаше да казвам нито името, нито фирмата, но съм благодарна. Пак днес няма да мога да спя, защото много се вълнувам. Надявам се Бог да е с нас да покажем на тази жена и на цяла България, че ние заслужаваме да бъдем там.", сподели пред bTV развълнуваната Кристияна.

Световното първенство започва след седмица и ще продължи до 26 май.